Tiada perubahan yang dirancang untuk sumbangan kewangan pengendali permainan Macao dalam bil baharu
togel

Tiada perubahan yang dirancang untuk sumbangan kewangan pengendali permainan Macao dalam bil baharu

Ahli parlimen Andrew Chan Chak Mo, yang mempengerusikan Jawatankuasa Tetap Kedua Dewan Undangan, berkata semalam bahawa kadar sumbangan yang diperuntukkan daripada hasil perjudian kasar (GGR) syarikat konsesi perjudian masa depan bandar itu akan kekal tidak berubah, sambil menambah bahawa pemegang konsesi perlu mendapatkan hijau. cahaya daripada ketua eksekutif sebelum mengambil sebarang keputusan kewangan utama.

Bercakap selepas mesyuarat tertutup semalam yang mengkaji rang undang-undang pindaan perjudian bandar raya itu dengan pegawai kerajaan, Chan berkata mesyuarat itu tertumpu terutamanya kepada kewajipan syarikat konsesi perjudian pada masa hadapan.

Mesyuarat itu dihadiri Setiausaha Ekonomi dan Kewangan Lei Wai Nong dan pegawai kerajaan lain, termasuk enam penggubal undang-undang yang bukan ahli Jawatankuasa Tetap Ke-2 tetapi berhak menghadiri mesyuarat tanpa mengambil bahagian secara aktif.

Mengikut undang-undang perjudian semasa, sumbangan sehingga tiga peratus daripada enam syarikat konsesi GGR diperuntukkan untuk pembangunan bandar, seperti mempromosikan pelancongan dan menyediakan dana untuk Dana Keselamatan Sosial (SSF).

Chan menyebut bahawa beberapa ahli jawatankuasa mempersoalkan sama ada kadar caruman akan dinaikkan. Chan memetik pegawai kerajaan sebagai berkata bahawa tiada kenaikan akan dibuat kerana cukai perjudian khas dan premium https://htourist.net/ konsesi, serta jenis cukai khas lain, sudah menyumbang 40 peratus daripada GGR, yang jauh lebih tinggi daripada kadar cukai di negara lain. bidang kuasa.

Cukai perjudian khas berjumlah 35 peratus daripada GGR syarikat konsesi, manakala caruman dan bayaran mandatori lain berjumlah sehingga lima peratus.

Beberapa ahli jawatankuasa juga bertanya sama ada sebahagian besar daripada sumbangan boleh diperuntukkan kepada SSF. Chan memetik pegawai kerajaan sebagai berkata bahawa peruntukan berkaitan SSF tidak seharusnya dipinda oleh rang undang-undang perjudian dan perbincangan masa depan dengan Sekretariat Hal Ehwal Sosial dan Kebudayaan boleh diadakan jika perlu.

Menurut rang undang-undang itu, syarikat konsesi perjudian masa depan mesti memberitahu ketua eksekutif sebelum mengambil sebarang “keputusan kewangan utama” yang melebihi jumlah yang ditetapkan dalam perjanjian https://filmstory.org/ konsesi masing-masing. Chan berkata bahawa beberapa ahli jawatankuasa bertanya bagaimana untuk menentukan keputusan kewangan “utama”. Chan memetik pegawai kerajaan sebagai berkata bahawa keperluan itu akan dinyatakan dengan jelas dalam perjanjian konsesi masing-masing yang ditandatangani oleh pemegang konsesi masa depan.

Chan juga memetik beberapa soalan ahli jawatankuasa sama ada rang undang-undang itu akan menetapkan jumlah maksimum keputusan kewangan utama sedemikian bagi setiap pemegang konsesi. Chan memetik pegawai sebagai https://gifetgif.com/ berkata bahawa adalah tidak mungkin untuk menyeragamkan jumlah wang dalam rang undang-undang kerana syarikat yang berbeza mempunyai saiz yang berbeza, dan kegagalan untuk memberitahu ketua eksekutif tentang keputusan kewangan utama yang melebihi jumlah yang ditetapkan secara kontrak boleh mengakibatkan denda sehingga MOP 5 juta, atau pembatalan konsesi jika didapati melanggar peraturan masing-masing.